Gegratineerde mosselen


Gegratineerde mosselen zijn als een heerlijke streling op je tong

Het grote pluspunt is dat gegratineerde mosselen heel makkelijk zijn te bereiden. Echt heerlijk als voorgerechtje en dat wordt steeds vaker ook gedaan. Wil je je vrienden verwennen, geef hen dan deze lekkere mosselen. Het kenmerk van gegratineerde mosselen is dat zij een korstje hebben.

gegratineerde mosselen

Niet gebruiken

Mosselen die kapot zijn moet je weggooien. Dat geldt ook voor mosselen die niet meer sluiten.

Bereiden

Om de juiste gegratineerde mosselen te krijgen, moet je eerst de mosselen heel goed schoonmaken. De bedoeling is dat de mosselen opengaan.

Je moet hiervoor de mosselen ongeveer zeven tot acht minuten koken totdat zij open zijn. Zij zijn nu open en haal vervolgens de bovenschelp er af. Vermeng de ingrediënten totdat een groen geheel ontstaat. Smeer nu een dikke laag van de mix royaal op de bovenkant van de mosselen.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en zet daarna de mosselen er in. Na slechts vijf minuten zijn de mosselen klaar en kan het grote genieten beginnen. Wil je de bovenkant extra crispy? Gebruik een crème bruleebrander om ze even aan te branden.

Om je eetfeest extra luister bij te zetten, serveer je een koele witte wijn (ik ga liefst voor een Asti!). Succes verzekerd!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.