Mosselen recept

Of je nu met de hele familie of gezellig met z’n tweetjes aan tafel zit, mosselen zijn altijd een groot succes voor een lekkere maaltijd. Hier vind je een frans mosselen recept, genaamd “moules marinières”.

De ingrediënten voor 2 à 3 personen

2 kg mosselen
25 cl droge witte wijn
20 à 30 gram boter
2 uien
half bosje peterselie
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd : 10 minuten

Bereiding

Begin met het schoonmaken van de mosselen; dit doe je door de wittige “steentjes” eraf te krabben met de achterkant van een mesje, waarna je de mosselen die open zijn zachtjes dichtknijpt. Wanneer ze toch weer open gaan moet je ze weggooien, degene die dicht gaan zijn goed. Spoel ze even onder koud water af zodat het eventuele zand eraf gaat.

Snipper de ui en snij de peterselie fijn

Fruit de gesnipperde uien in de boter in de mosselpan voor ongeveer vijf minuten, blijf roeren. Giet nu de mosselen en de witte wijn bij de uien, na ongeveer twee minuten voeg je ook de fijn gesneden peterselie toe. Doe de deksel op de pan na alles voorzichtig te hebben doorgeroerd en laat tien minuten op laag vuur garen. Roer af en toe voorzichtig. Als je dit mosselen recept volgt zul je snel en makkelijk een heerlijke pan mosselen kunnen serveren!