Mosselen koken

Mosselen eten is erg gezond, maar besef wel dat ze heel eiwitrijk zijn

Niet iedereen kan daar even goed tegen

Om de mosselen te koken heb je een grote pan nodig. Er zijn speciale mosselpannen – deze hebben een bolle deksel wat het makkelijker maakt om de mosselen om te schudden tijdens het koken. Maar een gewone grote pan werkt ook. Vul de pan maar tot een derde met mosselen, doordat de mosselen open gaan staan hebben ze meer ruimte nodig.

Schoonmaken

In de supermarkt zijn er verpakkingen van twee kilo mosselen te koop. Deze zijn in principe ‘panklaar’. Toch kan het geen kwaad om de mosselen toch nog even in koud water te laten liggen. Je zult zien dat er toch nog zand uitgespoeld wordt. In het koude water gaan de mosselen openstaan, met een tik op de schelp kan je zien of ze sluiten. Deze zijn goed en kunnen gekookt en gegeten worden. Mosselen die niet sluiten of kapot zijn, zware mosselen (deze zijn met zand gevuld) en twijfelgevallen altijd weggooien.¬†Daarna kan je de gezonde mosselen koken. De tafel gezellig dekken en smullen maar!