Gebakken mosselen

Er bestaan veel recepten om mosselen te koken. Mosselen kunnen echter ook heel goed gebakken worden. Om mosselen te kunnen bakken maak je ze eerst goed schoon door ze te schrobben en in koud water te leggen. Als je de slechte mosselen eruit gevist hebt en je de goede mosselen overgehouden hebt, kun je ze gaan koken.

Eerst koken

Schud af en toe om met de pan zodat alle mosselen open gaan staan. Verwijder nu de gekookte mosselen uit hun schelp. Nu zijn de mosselen klaar om te bakken. Je kan de schelpen gebruiken om het bord mooi mee te decoreren.

Dan bakken

Voor gebakken mosselen met een krokant korstje doop je de mosselen eerst in een losgeklopt ei met wat zout, daarna wentel je ze even door de bloem.  Verhit wat olie in een pan. Als de olie flink heet is bak je de mosselen goudbruin (2 á 3 minuten). De gebakken mosselen even uit laten lekken op keukenpapier, een schijfje citroen erbij en tafelen maar!

Voedingswaarde gebakken mosselen per 100 g:

Energie kcal: 323
Koolhydraten: 2,0 gr
Vet: 21,0 gr
Cholesterol: 70,0 mg